Strand Nygård till Delphi

Halvor Strand Nygård har anställts som förvaltare i Delphis förvaltarteam. De senaste nio åren har Nygård arbetat som analytiker hos SEB med fokus på energi.

Delphi är inne i en positiv utveckling och vi stärker nu vår satsning ytterligare genom att anställa Halvor Strand Nygård (från den 2 juni). Med en gedigen bakgrund från SEB kommer han tillsammans med Andreas B. Lorentzen att sköta förvaltningen av Delphi Nordic.

– Med Halvor Strand Nygård förstärker vi förvaltarteamet inom både traditionell energi och förnybar energi. Förnybar energi kommer att bli allt viktigare framöver och här kommer Halvor att ha en central roll för alla Delphi fonderna. När det gäller samarbetet mellan Andreas och Halvor är Andreas fortfarande huvudförvaltare för Delphi Nordic, medan Halvor blir förvaltare med särskilt fokus på energi och förnybar energi, säger Bård Bringedal, investeringschef för Storebrand Asset Management AS.

Halvor Strand Nygård

Nygård har en mastergrad i finans från Norges Handelshøyskole. I Prospera-undersökningen 2019 lyftes han fram som en av de bästa analytikerna i Norge inom sitt område.

– Jag ser verkligen fram emot att börja hos Delphi Fonder. Även om Norden blir mitt investeringsområde är det en tydlig målsättning att min kompetens ska användas inom alla fonder på Delphi. Idag handlar energi lika mycket om sol, vind och vatten som om olja och gas. Delphi-fonderna har en tydlig önskan att vara en del av den gröna vågen, vilket sporrar mig särskilt, säger Halvor Strand Nygård.

Delphi-metoden ledande

Med närheten till de nordiska bolagen har Delphis förvaltare extra goda förutsättningar att lära känna företagen, deras ledningar och affärsmodeller. Ökad förvaltarkapacitet är därför viktigt. Samtidigt är Delphi-metoden fortsatt ledande för aktievalet, vilket innebär att både trendanalysen och analysen av fundamenta ska bockas av med positiva tecken inför en investering.