Adil Shah till Delphi

Adil Shah är nyanställd som förvaltare i Delphis förvaltarteam. De senaste sex åren har Shah arbetat som förvaltar i Eika Kapitalforvalting.

Delphi Fonder stärker sitt förvaltarteam och anställer Adil Shah från och med den 1 november, där han och Andreas Berdal Lorentzen tillsammans kommer att sköta förvaltningen av Delphi Nordic.

Adil Shah 2021_3x4_200
Ny forvalter: Adil Shah

– Med Adil Shah stärker vi förvaltarteamet inom nordiska aktier ytterligare. Tillsammans med Andreas Berdal Lorentzen och Halvor Strand Nygård, som är ansvarig för Delphi Norge, har vi ett gediget team för förvaltning av nordiska produkter. Samtidigt är interaktion mellan alla Delphis fonder viktig och vi är övertygade om att Adil passar perfekt in i hela Delphi-teamet, säger Bård Bringedal, investeringsdirektör på Storebrand Asset Management,

Shah kommer från Eika Kapitalforvalting, där han varit portföljförvaltare för både Eikas nordiska och globala fonder. Han har tidigare arbetat som analytiker från Sissener Kapitalforvalting och DNB Kapitalforvalting. Adil har en bachelor i finans från BI Norwegian School of Management och en master i Investment Management från CASS Business School från City University London.

– Jag ser fram emot att få arbeta nära Andreas och resten av Delphis förvaltare. Jag har stor tro på Delphis filosofi och ser fram emot att bidra med min expertis för att skapa en god avkastning för Delphis kunder, säger Shah.


Delphi-metoden
Med närheten till de nordiska bolagen har Delphis förvaltare extra goda förutsättningar att lära känna företagen, deras ledningar och affärsmodeller. Ökad förvaltarkapacitet är därför viktigt. Samtidigt är Delphi-metoden fortsatt ledande för aktievalet, vilket innebär att både trendanalysen och analysen av fundamental ska bockas av med positiva tecken inför en investering.